top of page
  • Finnish Energy Hub

Інтеграція ВДЕ в енергосистему: технологічні рішення в Південно-Східній Азії

Ян Андерссон, аналітик з розвитку ринків Wärtsilä Energy, експерт Finnish Energy Hub

У 2018 році Асоціація держав Південно-Східної Азії (ASEAN) взяла на себе зобов’язання до 2025 року забезпечувати 23% потреби в первинній енергії з відновлюваних джерел.

Регіон націлений оптимально використовувати свої багаті ресурси сонця й вітру й по мірі розвитку електромережі та економічного зростання має намір зменшити енергетичну залежність від викопних видів палива.

У відповідь на потребу підтримки надійності електромережі в регіоні й забезпеченні її стабільної роботи компанія Wärtsilä втілюватиме проект системи накопичення енергії потужністю 100 МВт / 100 МВт-годин.

Проект передбачає спорудження накопичувача енергії з системою керування Greensmith GEMS та надбудовою GridSolv для інтеграції об’єкта у мережу. За допомогою машинного навчання й аналітики (історичної та в режимі реального часу) програмне забезпечення Greensmith GEMS контролює накопичувачі, ВДЕ й потужності теплової генерації та визначає, який саме вид генерації потрібний в певний конкретний момент. А рішення GridSolv створене для оптимізації використання систем накопичування у складі мережі і доповнює програмний комплекс GEMS.

Високотехнологічна система накопичення енергії Wärtsilä допомагає операторам енергосистем в різних країнах і регіонах здійснювати перехід до відновлюваних джерел енергії й перетворювати їх на базову потужність.

Та частина електромережі Південно-Східної Азії, роботу якої покриватиме Greensmith GEMS, матиме користь від таких функцій платформи, як регулювання напруги й частоти, підтримка реактивної потужності, створення швидких резервів, оптимізація швидкості зміни навантажень, вирівнювання вихідної потужності ВДЕ й енергетичний арбітраж.

Система керування Greensmith GEMS здатна майже миттєво реагувати на зміни в енергосистемі й таким чином надійно інтегрувати відновлювані джерела енергії, забезпечуючи стійкість та швидкий відгук енергосистеми. Потужний накопичувач допоможе створити частину інфраструктури, необхідної для переходу регіону до безвуглецевої енергосистеми.

На здійснення проекту в Південно-Східній Азії компанія Wärtsilä уклала ЕРС угоду (Engineering, Procurement and Construction contract), що передбачає проектування, постачання й будівництво «під ключ». У цьому регіоні компанія впровадила вже понад 35 проектів EPC загальною потужністю 1500 МВт. А під брендом Greensmith – реалізувала більше 70 проектів систем накопичення енергії в усьому світі.

Wärtsilä веде перехід до 100% відновлюваної енергетики по всьому світу: проектує й будує гнучкі системи для інтеграції відновлюваних джерел енергії, традиційної генерації та накопичувачів енергії. Рішення Wärtsilä надають необхідну гнучкість для інтеграції відновлюваних джерел енергії та забезпечення надійності енергосистеми.

102 views

Recent Posts

See All
bottom of page